“Eğitiminizi planlayın, geleceğinize şekil verin.”
“Fırtınalardan korkmuyorum, çünkü teknemi kullanmayı öğreniyorum.”
(Aeschylus)
Times gazetesinin 2013 Yüksek Öğretim Üniversite sıralamasına göre dünyanın en iyi 10 üniversitesi İngiltere ve ABD’de bulunuyor. Bu tartışmasız gerçek bu iki ülkeyi orta ve yükseköğrenim öğrencilerinin en çok gitmek istediği ülkeler haline getiriyor.
İngiltere’deki üniversiteler:
Times gazetesinin 2013 Yüksek Üniversite sıralamasına göre Avrupa’daki en üst 10 üniversitenin yarısından fazlası İngiltere’dedir.
– İngiltere’de eğitim görmek, İngilizce becerisini geliştirir ve mezuniyet sonrasında çok sayıda iş fırsatının açılmasında önemli rol oynar.
– İngiltere, üniversitede almak istediği eğitimden emin olan lisans öğrencileri için ideal seçimdir.
– İngiltere’de eğitim, dünyanın her bir tarafından çeşitli kültürel ve sosyo- ekonomik çevrelerden gelen insanları bir araya getirdiğinden öğrencilere yeni bakış açısı kazandırır ve onların akademik deneyimlerini zenginleştirecektir.
– İngiltere’deki üniversiteler iş dünyasında başarı için gerekli olan bağımsız düşünce, araştırma ve öz disipline büyük önem verir.
– British Council’ın ‘Eğitim Bilgi’ kolunun yaptığı araştırma Türk öğrencilerinin yüzde 95’inin yurtdışında öğrenim görmek istediğini ve en çok tercih edilen ülkelerden birinin de Birleşik Krallık olduğunu gösteriyor.
ABD üniversiteleri:
– ABD yüksek öğrenim sistemini henüz kariyerini netleştirememiş öğrenciler için cazip kılan şey nedir? ABD üniversiteleri öğrencilere lisans öğrenimlerinin ilk iki senesinde akademik ilgi alanlarını keşfedebilmeleri ve istedikleri konu veya kariyeri seçebilmeleri için daha fazla süre tanır.
– Çok sayıda uluslararası geçerliliği olan bilimsel araştırmalardaki buluşları ve öteden beri öğretim üyeleri arasında Nobel sahipleri olan ABD lisansüstü programları, tüm öğrenim alanlarında dünyanın en saygın eğitim kuruluşları arasındadır.
İngiliz Yatılı Okulları:
– Öğrenciye kendi yuvası dışında bir yuva sunar: Güvenli ve rahat bir ortam sağlarken, aynı zamanda öğrencilerinin üniversite öncesi kendilerine güven, yeterlilik ve bağımsızlık kazanmalarını sağlar.
– Öğrencilere farklı açılardan bakabilmeyi öğretir: Öğrencinin güçlü noktalarına ve ilgi alanlarına ağırlık veren yüksek akademik standartları ile öğrencileri çok yönlü bir kişi olarak üniversiteye hazırlar.
– Yabancı öğrencilere eşsiz destekler verir: Onların kültürel olarak farklı bir ortamdan yararlanmalarını sağlar.
– Öğrenciye sınırsız olanak sunar: Akademik eğitim ile eğitim dışı etkinlikler arasında mükemmel dengeyi kurar; bu dengenin gerçekleştirilebilmesi için tasarlanmış çok çeşitli olanaklar ve tesisler sunar.
– Rekabet söz konusu olduğunda büyük önem taşır: ABD, İngiltere ve Avrupa’daki rekabetin çok olduğu üniversite programlarına ulaşmanın önemli basamağını oluşturur.